Enthousiast interview met kopers fase 1

06 februari 2023

Kort geleden interviewden we kopers van een villa in fase 1, Ingeborg en Frans. Met aanstekelijk enthousiasme vertelden zij over de vrijstaande villa die ze kochten in deelgebied Aan de Leij: “We woonden in een buitengebied van Brabant. Heerlijk vrij, maar nu onze jongens wat groter zijn vinden we het fijn ook voorzieningen in de directe omgeving te hebben. Toen we Land van Anna zagen, wisten we het gelijk; hier willen we wonen. De kans om op zo’n unieke plek - in de natuur met het dorp op een paar minuten afstand - een huis te kopen moet je met beide handen aangrijpen. Het beste van twee werelden komt samen. We kunnen niet wachten hier te wonen.”

"Het is toch fantastisch, elke dag opstaan en het gevoel hebben dat je op vakantie bent. We zien nu al voor ons hoe we ’s ochtends de deuren openslaan naar het terras en met zicht op de vloedtuin de zon zien opkomen onder het genot van een kop koffie. Of ’s avonds nog de dag doorpraten met een wijntje en zien hoe de natuur zich klaarmaakt voor de nacht. Je woont hier op de eerste rang. Voor ons is het een droom die uitkomt.”

Gelijk verkocht!
Frans en Ingeborg wilden ‘hun handen vrij hebben’ om in te stappen op het moment dat Land van Anna in verkoop ging, dus verkochten ze hun huis en verhuisden tijdelijk naar een huurwoning in Tilburg. 

“Het is echt een leuke stad. Hier word je als mens gezien! Fijn dat we er straks – vanuit Goirle – ook zo zijn. Maar even terug naar de zomer van 2022. Toen de verkoop van Land van Anna startte en we de tekeningen onder ogen kregen, waren we gelijk verkocht. Over de locatie waren we het eerder al eens. Nu we de mooie architectuur en ruim opgezette indeling zagen, viel alles op zijn plek. Dit zou ons nieuwe thuis worden. We schreven ons in en konden ons geluk niet op toen we het bouwnummer van onze keuze toegewezen kregen. Wat we heel bijzonder vinden, is de vloedtuin, een prachtig stukje natuur dat ons eigendom is, maar dat we niet hoeven te onderhouden. Wel de lusten, niet de lasten.”

Kiezen voor gemak en zorgeloos genieten
De villa heeft alles wat het stel zich maar kan wensen. Een eigen werkkamer voor Ingeborg en voor de jongens een eigen badkamer. “Zo luxe is dat!,” lacht Ingeborg. “We zijn ons nu aan het verdiepen in de optimale indeling en de opties die we wensen. Dat is het grote voordeel van nieuwbouw kopen. Je kunt veel zelf bepalen, zonder dat je er veel zorgen om hebt, zoals bij zelfbouw. We kiezen voor gemak en zorgeloos genieten.”

We doen het duurzaam of we doen het niet
Ingeborg en Frans zijn trouwens niet over 1 nacht ijs gegaan. Ze bekeken ook een aantal woningen in de bestaande bouw. “Maar dat liep stuk op het duurzaamheidsaspect”, legt Frans uit. “Als je een bestaand huis koopt, moet je allerlei maatregelen treffen om het huis duurzamer en energiezuiniger te maken. Althans, dat vinden wij. Duurzaam leven is belangrijk voor het milieu en onze portemonnee. We zijn dan ook heel blij dat bij deze villa’s een bodemwarmtesysteem wordt toegepast. We zijn klaar voor de toekomst, hebben geen radiatoren in huis en genieten overal van comfortabele vloerverwarming.”

Kijkje in de toekomst
Van duurzaamheid maken we een sprongetje naar de toekomst. “Onze toekomst wordt veelbelovend. We hebben de 3D-animaties gezien en die spreken boekdelen. Ook wij wandelen straks over het pad langs de rivier en op een mooie avond zitten we lekker op de vlonder aan het einde van de steiger”, zegt Ingeborg. Frans vult aan: “Iedereen die dit bijzondere plekje overweegt maar nog enige twijfel heeft, nodig ik van harte uit om contact met mij op te nemen. Dit is zo’n unieke kans, mijn enthousiasme deel ik met plezier.”