In Land van Anna smelt de dorpse gezelligheid van Goirle samen met de prachtige groene natuur van Landgoed Gorp en Roovert en het Beekdal van de Nieuwe Leij. In het dorpscentrum van Goirle zijn meer dan genoeg voorzieningen, zowel voor een gezellige avond met vrienden als scholen, sport- en vrije tijd clubs voor de kinderen. Geniet van de prachtige groene omgeving of fiets naar Tilburg en ontdek deze bruisende Brabantse stad.

Bekijk de gebiedvideo.

Landgoed Gorp en Roovert
De directe buur van Land van Anna - Gorp en Roovert - is Brabants grootste landgoed in familiebezit en is vrij toegankelijk voor publiek. Voor bewoners van Land van Anna is het straks een heerlijk gebied om doorheen te struinen. Langs fiets- en wandelpaden geniet je hier van bos, heide, weilanden, vennen en beekjes.

De familie Van Puijenbroek maakte het landgoed begin twintigste eeuw geschikt voor bos- en landbouw. Tegenwoordig bestaat het uit maar liefst 370 hectare landbouwgrond en 830 hectare bos en natuur. Lees in het magazine Land van Anna (pag 48 en 49) meer over Landgoed Gorp en Roovert.

De Locatie

In de buurt

Eten en Drinken

In Goirle zijn tal van gezellige cafés, restaurants en terrassen. Een lekker hapje eten bij Flanders, in de zon op het terras bij Mozes, echt Italiaans genieten met een goed glas wijn bij Renzo of een bierproeverij in het bierhuis van Brouwerij Nicolaas: in de nabijheid van je nieuwe woning zijn meer dan genoeg opties om van te genieten!

Natuur

Op Land van Anna heeft de natuur het voor het zeggen. Naast het project zelf met de natuurontwikkeling is ook haar omgeving groen. Natuurpoort de Roovertsche Leij is hét startpunt voor een prachtige fiets- of wandeltocht. Dwars door het gebied slingeren riviertjes, ook wel ‘Leijen’ genoemd, die deze streek, samen met vennen, heide en bossen, zeer afwisselend maken.

Scholen

In de omgeving van Land van Anna is het ook voor de allerkleinsten goed vertoeven. Zo zijn er tal van scholen op loopafstand. Basisschool Kameleon en Jenaplan Basisschool de Kleine Akkers bevinden zich slechts op één kilometer van jouw nieuwe woning. Ook het Mill Hill college bevindt zich in Goirle.

Sporten

Op het gebied van sport is er een rijk aanbod in Goirle en haar omgeving. Van hockey bij M.H.C., een balletje slaan bij de golfclub of zwemmen bij Zwembad Waterspoor. Of ga je liever voetballen? De velden van VOAB en GSBW zijn slechts vijf minuten fietsen. Ook vind je hier Sporthal de Wissel en Thermen Goirle voor een heerlijk dagje ontspanning. Verder is Goirle sportief rijk met onder andere handboog-, judo-, handbal- en volleybalverenigingen.

Supermarkten

Het is praktische informatie maar wel goed om te weten: in de omgeving van Land van Anna vind je een breed aanbod aan supermarkten. Jumbo, Albert Heijn en Aldi bevinden zich allen op nog geen kilometer van Land van Anna. Ideaal voor de grote boodschappen of om nog snel dat ene vergeten ingrediënt te halen.

Dagje uit

Naast genieten van de prachtige natuur is er nog meer te doen in de omgeving van Land van Anna. In twintig minuten fietsen sta je midden in Tilburg, een gezellige stad waar meer dan genoeg te beleven is: cultuur, natuur en vermaak voor jong en oud. Ook Safaripark de Beekse Bergen is op fietsafstand.