Collectief Particulier Opdrachtgeverschap in voormalig kantoorpand HAVEP in Land van Anna

11 april 2022

Woonvereniging ‘Voor elkaar Met elkaar’ maakt wonen voor jong en oud mogelijk in een bijzonder CPO-initiatief in deelplan Rondom de Fabriek in Land van Anna. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Bij CPO nemen kopers gezamenlijk het initiatief om een gebouw - met in dit geval appartementen - te realiseren.

Het gaat om bewoners die elkaar vinden in de wil om als goede buren elkaar te (leren) kennen, elkaar te stimuleren om actief en maatschappelijk betrokken te blijven en elkaar willen helpen als dat gewenst is. Iedere bewoner heeft een zelfstandig appartement maar deelt samen met de buren een ontmoetingsruimte, een fietsenberging en een gemeenschappelijke tuin.

Woonvereniging ’Voor elkaar Met elkaar’ heeft na een intensieve zoektocht naar een locatie in Goirle haar plek gevonden. Het oude kantoorgebouw van HAVEP aan de Bergstraat 50. De woonvereniging is hierbij begeleid door KilimanjaroWonen, die vanuit hun eigen ervaring en kennis op het gebied van wonen en welzijn, projectontwikkeling, zelfbouw en architectuur partijen begeleiden van idee naar ontwerp en realisatie. 

KilimanjaroWonen heeft onder andere laten onderzoeken of het haalbaar is om in het pand gelijkvloerse en duurzame appartementen te realiseren met een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte. RAW architectuurstudio heeft laten zien dat het mogelijk is om in het voormalige kantoorpand circa 10 mooie appartementen te realiseren tegen een marktconforme prijs.

Heeft u belangstelling voor dit bijzondere project in Land van Anna? Stuur dan een mail naar Anne Denissen, secretaris woonvereniging ‘Voor elkaar Met elkaar’ of naar Kilimanjarowonen.